MODEL VOOR 1 DAG TIJDENS MIJN LAATSTE WEEK #OEPS

lipstick on a budget (1).pngMijn allerlaatste week in Lissabon is zo ontzettend snel gegaan. Wauw! Scroll maar snel eens met die virtuele balk van jou en dan vertel ik je hoe ik voor één dag amateur model was, en andere kleinere dingen die zijn gebeurd maar minder interessant zijn voor een eerste alinea.

Maandag 15 mei tot donderdag 18 mei

De klunsmomenten zijn verrassend beperkt, en mijn vrije tijd besteed ik nog altijd aan spontane uitstapjes zonder inmenging van Google Maps. Lissabon vind ik zo mooi dat ik niets plan, wat voor een plangek wijf als ik, ergens wel verlossend werkt. Voor mij zijn wandelingen in een stad vol authenticiteit puur genieten. Oké ik stop vooraleer dit zweverig gaat beginnen klinken.

Het was opvallend kalm tijdens mijn laatste week in het pension, wat het werk voor mij gemakkelijk maakt. Op mijn vrije dag ging ik opnieuw naar Cascais. Helaas vond ik het bezoek iets minder fijn dan de vorige keer. Ik had een hevige battle met de hardwerkende zon. Pas toen ik de moed verzamelde om toch maar eens wat zonnestralen te trotseren op het strand, blijkt dat de shift van de zon voorbij was. Weg zon, hallo wind. Maar ook vooral: weg sfeer. Vroeger dan gepland nam ik de trein terug richting Lissabon.

In de stad heb ik nog een prachtige wandeling gemaakt naar het stadspark Jardim da Estrela. De buurt is nog wat hoger gelegen, en hier en daar spotte ik hippe zaakjes. Helemaal voldaan van de stijgende kans op conditie plofte ik mij neer in mijn bed.

Vrijdag 19 mei

Ik wil mijn boek Cécile van Ish Ait Hamou eindelijk uitlezen. Dat doe ik op verschillende plekjes zoals het toeristische Praça do Comércio. Het boek is ondertussen done done en ik heb het met ontzettend veel plezier gelezen: vette aanrader!

Klunsmoment van de dag: genieten van kleine dingen zoals een ijsje kopen. Dit moment wilde ik met veel enthousiasme vastleggen. Ik was zo vrolijk dat ik vergat dat er een autobestuurder met zuiders temperament de claxon wist te vinden om mijn hamburgerkont weg te jagen. Ik stond een beetje midden op straat. Oeps.

Zaterdag 20 mei

Samen met mijn bazin heb ik LX Factory bezocht. Dit is een beetje uit het centrum, maar zeker een aanrader mocht je helemaal into originele en alternatieve concepten zijn. Het deed me een beetje denken aan Camden Town, maar dan zonder de talrijke toeristen en met iets meer smaakvollere winkels.

Ik bestelde een hamburger met wijnsaus en nog andere lekkere zaken. Met veel zin in die veelbelovende maaltijd was ik op het eerste zicht niet verliefd, maar eigenlijk vooral verrast. Een ei? Op mijn hamburger? Mijn nonkel had mij hun liefde voor ei wel al vermeld, maar ergens ben ik dat blijkbaar vergeten. Een grappig beeld vond ik het dan weer wel.

Zondag 21 mei

Die dag is het begin van een verslaving aan de Netflix serie Girlboss. Dankzij mijn bazin kon ik eindelijk eens die afleveringen bekijken, en damn. Nu wil ik wat meer weten over die coole chick van Nasty Gal. Mijn research over deze wijze zakenvrouw kent ondertussen ook sporen op Belgische fronten. Still love it dus. 

Maandag 22 mei tot woensdag 23 mei

Tijdens mijn eerste en laatste week werd ik gevraagd of ik niet voor één dag model zou willen zijn. Ik dacht: waarom niet? Ik doe hier toch al dingen die ik niet gewoon ben. Mijn bazin was net zelf een modellenbureau opgestart na jaren in de business te zitten. Eén nadeel: de productie was (naar Portugese normen) in de vroege ochtend. Shit. Ik ben geen een ochtendmens. De wallen onder mijn ogen waren daar het beste bewijs van. Ahja, dat zal wel een beetje weggeveegd worden zeker?

Ondertussen heb ik zoveel hamburgers gegeten, dat ik waarschijnlijk een persoonlijk record heb bereikt. Tijdens mijn laatste etentje met mijn bazin/gastvrouw zag ik een interessante selectie hamburgers op de menukaart, en dus koos ik voor … een salade. Yep, zelfs yours truly kan er soms eens genoeg van hebben.

De laatste dagen waren vooral een beetje afscheid nemen van de vintage omgeving. Mijn eerste echte soloreis is beter uitgedraaid dan verwacht. Het is even knijpen in mijn eigen vel en tegen mijn inner me zeggen: hé, you did it. Finally!

Wanneer dit boeltje online verschijnt, zit ik net op het vliegtuig richting Singapore. Ik ben helemaal klaar voor volgende verrassingen. Are you? 

Tot binnenkort!

Liefs,

Jennifer xo

Advertenties

7 gedachtes over “MODEL VOOR 1 DAG TIJDENS MIJN LAATSTE WEEK #OEPS

  1. wannderful zegt:

    Grappige post weer! Leuk om lezen. LX- factory vond ik ook erg trendy. En de prachtige boekhandel Ler Devagar! In Jardim de Estrella stond er vroeger ook een groenwitgestreepte bibkiosk – superplekje. Veel plezier nog!

    Liked by 1 persoon

Tell me, wat is jouw reactie op deze post? :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s