GETEST: DIY BALAYAGE

lipstick on a budget (10).png

Onlangs kwam ik terug van de kapper. Alles was goed. Maar toch. Ik wilde die balayage net iets opvallender zonder dat het een in-tha-face boeltje wordt. Ik weet dat de kleurspecialist in jou wel weet wat ik met die wens bedoel. In plaats van een nieuwe afspraak te maken, deed ik het zelf. Ja zelf. Voor nog geen 14 euro.

 

Ik zit nog altijd in zware spaarmodus voor de aankomende reisjes, dus een budgettip is altijd welkom. Daarbovenop vind ik het eigenlijk wel leuk om zo’n DIY uit te proberen. Mijn spaarmood is dus het perfecte excuus voor dit experiment.

 

Voorbeeld

Een aantal Youtubefilmpjes poppen op je scherm als je ‘DIY balayage’ intikt, maar deze DIY vond ik de beste. Dit jaar heeft Ashley het opnieuw geprobeerd met de L’Oréal ombrekit. Een kleurshampoo die ik zelf niet als superervaring zou categoriseren, maar goed misschien is er ondertussen al iets veranderd aan de formule.

 

Hoe ik het heb gedaan

Na het bekijken van deze video en heel wat getwijfel of ik het wel zou doen, ging ik richting Kruidvat. Ik koos voor de kleurshampoo L’Oréal Préférence Glam Highlights 02. Brond it is. 

Ik heb grotendeels de tips van Ashley gevolgd. Ik zorgde ervoor om vooral vooraan wat kleurschakeringen erbij te hebben. Het ene wannabe brond haarstukje was iets dikker dan de ander om te zorgen voor een natuurlijk effect.

Ik liet het goedje 30 minuten zitten want 20 minuten bleek te weinig. Een haardroger kan een partner in crime zijn om bepaalde haarstukjes nog iets blonder te maken, maar voor een eerste keer vond ik dit nog te riskant. Daarna spoelde ik de kleurspoeling met lauw water af en verzorgde ik mijn net gekleurde haren met de bijhorende shampoo.

 

Op Instagram kreeg ik PM’s van mensjes die dachten ik helemaal zou brond/blond gaan. Maar niet dus ;). 

 

 

Mijn tips

 • Probeer het eerst met een donkerblond/lichtbruin kleur. In het filmpje gebruikt Ashley een zeer blonde kleur maar dat vond ik zelf nog een beetje te veel risicofactor hebben voor een eerste DIY balayage.
 • Als je deze haarkleur ook wilt gebruiken of een andere uit deze reeks van L’Oréal: gebruik dan andere handschoenen. Ze zijn veel te groot waardoor je amper grip hebt op kleine stukjes haar. Dit experiment met naakte vingers doen is geen aanrader. Just sayin’.
 • Blijf regelmatig in de buurt van een spiegel om te checken of je haar al de kleur heeft bereikt die je wil hebben om ongewenste traantjes te voorkomen.
 • Verzorg je haar extra goed met een haarmasker, en aangepaste conditioner. Je zou toch niet willen dat je zelfgemaakte balayage helemaal kapotgaat door te weinig aandacht :)?

 

Bovenaan een foto van toen ik een dag terug was van de kapper, onderaan een foto van mijn haar een dag nadat ik zelf nog wat haarstukjes lichter maakte. Experiment geslaagd? Voor mij toch wel! 

 

Q: Durf jij zelf je haren kleur of (nog) niet? 

 

 

<meta name=”p:domain_verify” content=”dd45a080bb4a4b6188bc09bbb32deaa5″/>
Advertenties

Een gedachte over “GETEST: DIY BALAYAGE

 1. Miss B Blogz Thingz Over.. zegt:

  Hey girllllll!
  You did a great job!💯😍Ik vind die lichte plukjes het een special look geven! Echt nice, Love It! Ik play het altijd op safe Lol! Ik verf mijn haren zwart. Van nature heb ik alle tinten bruin van de regenboog in mijn haren😁 Especially in de zon word het vuurbruin (Don’t ask me what kind of Color that is). 😂😂 Dat heb ik van mijn mams. Dus als ik verf ga om die reden voor de kleur zwart (zonder ammoniak).
  Leuke post! I Really Enjoyed it!

  Hugz and Kisses, Miss B. 💋

  Like

Tell me, wat is jouw reactie op deze post? :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s