NOORWEGEN IN 10 FOTO’S

lipstick-on-a-budget-4

Ze zeggen dat beelden meer zeggen dan woorden. Wel, maak kennis met Noorwegen en dat met een tiental beelden die ook mijn fototoestel terug te vinden zijn.

 

 

Een van de eerste uitzichten was meteen eentje om te vereeuwigen. Ik kan weinig zeggen dat dit beeld alle eer aandoet.

 

 

Zoals ik Noorwegen had voorgesteld. Veel natuur. Het aantal huizen zijn herleid tot het minimum. Het is als een ideale escape van die drukke agenda.

 

 

 

Noorwegen is vooral… heel wat uren in de auto. Het land bestaat uit heel wat kleine dorpjes en de aantal wegen ernaartoe zijn erg beperkt. Maar klagen deden we niet, de reden waarom kan je wel afleiden uit de volgende foto.

 

 

De batterij van mijn fototoestel werd bijna helemaal leeggezogen. Heel wat landschappen tijdens de vele autoritten vond ik zo mooi dat ik ze nog voor een lange tijd wilde herinneren. Winter wonderland was real. For once.

 

 

De tweede dag op Noorse bodem vond ik spannend. Heel spannend. Ik had al meer dan 10 jaar mij niet meer op skilatten begeven. Hoe zou dit tot een goed einde komen als we even denken aan de topmomenten die ik als klunzig iemand beleef? Met een beetje schrik ging ik naar de hogere gebieden. In mijn gedachten had ik al een deftig aantal smeekbedes gedaan. Maar waren die dan nodig?

 

 

NOPE! Ha, ik had het zelf niet zien aankomen, maar ik heb op geen enkel moment de koude grond ontmoet. In mijn übersexy outfit maakten wij deze persoonlijke triomf for real met deze oprecht enthousiaste foto.

 

 

Ik kan enorm genieten van stil landschap, maar ik voel me het meest in mijn element als ik te vinden ben in de stadsdrukte. “Drukte”, is het eigenlijk. De aanhalingstekens zijn nodig, want druk is niet meteen het beste woord om Oslo op een matig koude zondag te omschrijven. Hoe dan ook oude gebouwen weten altijd mijn aandacht te trekken en bewijs daarvan vind je meteen ergens in mijn digitaal fotoalbum. Wie herkent zich hierin trouwens?! I can’t be the only one!

 

 

Ik kan van ontzettend kleine dingen helemaal vrolijk worden. Een willekeurig shoppingcenter in Oslo was Instagramworthy toen bleek dat het met deze spandoeken was verfraaid. Quotes als ‘Who do you love’, ‘hug her’, ‘love your mom’. Het is misschien iets stom, maar het maakte mij toch een beetje extra gelukkig.

 

 

De laatste dag starten met een uitzicht als deze. Good vibes weten zich meteen te vermenigvuldigen. En ohja door dit had ik bijna geen ochtendhumeur die dag. Unicum.

 

 

Een reis is altijd leuk, maar nog beter met mensen met wie je once in a lifetime herinneringen creëert. Een aantal maanden geleden hadden we elkaar ontmoet in Kaapstad, en ondertussen brengt onze vriendschap ons naar plekken waarvan we het bestaan niet van wisten. Je af en toe eens helemaal geven voor een avontuur, is dus zeker een aanrader. Veel liefde voor deze human beings.

 

 

Q: Ben jij al in Noorwegen geweest? Ik wil het land zeker nog eens bezoeken! 

Advertenties

14 gedachtes over “NOORWEGEN IN 10 FOTO’S

 1. hanneverleysen zegt:

  Ik wil al zo lang eens naar Noorwegen!
  Mijn nicht ging er begin dit schooljaar enkele maanden op Erasmus en nu ik ook jouw foto’s zie, krijg ik alleen maar meer zin om zo snel mogelijk te vertrekken! ;)

  Liked by 1 persoon

  • Jenny zegt:

   Dankjewel! Het is inderdaad enorm magisch. Nee, jammer genoeg niet. Ik was voornamelijk in Treungen en dat is niet de meest ideale locatie voor noorderlicht. Ik hoop dat dit wel bij de activiteiten hoort als ik het land voor een tweede keer bezoek :).

   Like

 2. LatchoDrom@GoeieReis zegt:

  Mooie foto’s! Meer uitleg heb je inderdaad niet nodig ;) En ja hoor, hier nog zo ééntje die foto-albums vol heeft met foto’s van oude of speciale gebouwen die de aandacht trekken. Dat en landschappen. Achteraf altijd gevloek omdat ik te weinig foto’s neem van mezelf en/of mijn reisgezellen. Oops…

  Liked by 1 persoon

  • Jenny zegt:

   Hahah ja dat is zo herkenbaar! Ik heb dan meer foto’s van gebouwen dan van mijn reisgezelschap. Ongezellige boel allemaal, ik probeer er zeker wat aandacht aan te besteden zodat mijn vrienden of ik eens op de foto staan! Haha echt zo grappig!

   Like

Tell me, wat is jouw reactie op deze post? :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s