KERSTSFEER IN LONDEN (+VIDEO!)

SRPRS.ME BROKE TRIP (4).png
Eén van mijn lievelingsplekken was ondergedompeld onder mistletoes en in een overvloedig aantal lichtversieringen. En maar goed ook want ik hou van wat kerstsfeer!

 

Londen is misschien niet een budgetproof reisbestemming, maar het scheelt toch wel als je mensen kent die in de creatieve stad vertoeven. Je kan genieten van enkele voordelen die geen enkel hotel je kunnen aanbieden namelijk:

  • een erg persoonlijke begroeting in vorm van een welgemeende knuffel. Want hoelang is het al niet geleden dat je die topvriendin hebt gezien?
  • vrienden en zeker ‘langeafstandvrienden’ brengen je nu eenmaal naar plaatsen die je als toerist niet snel zou ontdekken, gelukkig maar, want na 5 keer Londen was de obligatoire foto met een rood telefoonhuisje al genomen en had ik wel genoeg kennisgemaakt met de Big Ben. Ik hou van cultuur maar volgens mij is dat ook op andere plekken te vinden ;).

Voor mijn klunzige voetjes opnieuw kennismaakten met de Britse grond, moest ik nog even met de Eurostar reizen. Goedkoop is de Eurostar niet, maar je bespaart al aardig wat zuurverdiende centen als je de tickets plichtbewust op tijd besteld en hun acties wat in de gaten houdt. Hoe dan ook deze nieuwe maar tegelijk ook erg logische ondervindingen tijdens mijn Eurostarrit wilde ik nog heel even met je delen:

  • Dat het geen slim idee is om op de trein een aflevering van Sex And The City te bekijken. Zeker niet wanneer de talrijke hormonen van Samantha op hol zijn geslagen. Gelukkig kan ik perfect timen wanneer het theateraal gegeven begint en eindigt. Voorlopig is dat gevoel voor timing nog steeds niet erkend.
  • Geen enkele trein is zo stil als de Eurostar. Vreemd toch? Of niet? Erg veel kan je (en wil je ook) niet zeggen tegen je onbekende buur want iedereen kan zo meegenieten van het gesprek. De kans dat een gezellige oma over het weer praat is dan ook erg verwaarloosbaar.

 

 

Wat waren voor mij de festive highlights

 

Uiteraard, Winter Wonderland in Hyde Park

Het is een beetje veel van alles, maar dat mag wel eens in tijden van kerst. De beelden spreken voor zich!

 

 

In de stad kleine en minder kleine veruiterlijkingen van kerst vinden 

Zoals in de vorm van een cupcake of een iets grotere kerstbal.

 

 

En de iets minder duidelijke kerstsfeer in Camden Town, maar dat vonden we helemaal niet erg 

Mijn vriendin en ik hadden deze buurt nog niet eerder kunnen bezoeken. De ruwe industriële gebouwen staan in contrast met het gezellige, misschien zelfs vreemde psychedelisch sfeertje die er hangt. Je vindt er een eetkraam in no time wat uiteraard durft resulteren in een happy food face.

 

 

 

Wil je bewegend beeldmateriaal van dit reisje? Misschien dan even deze video hieronder bekijken. Have a nice day en tot de volgende!

 

 

 

Advertenties

14 gedachtes over “KERSTSFEER IN LONDEN (+VIDEO!)

  1. naomiinwonderland zegt:

    Ik ben eigenlijk, niet zo stiekem, geen fan van Londen maar artikels zoals deze kunnen me wel toch motiveren om de stad nog eens een kans te geven. PS- ik moest luidop lachen om dit stukje: “Gelukkig kan ik perfect timen wanneer het theateraal gegeven begint en eindigt. Voorlopig is dat gevoel voor timing nog steeds niet erkend.” Kijk ik erken het gevoel voor timing volledig. Echt een talent !

    Liked by 1 persoon

Tell me, wat is jouw reactie op deze post? :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s