TESTED / 3 MAKE-UP REMOVERS UIT JE KOELKAST


Een tijdje geleden las ik dit interessante artikel op NSMBL (lees je als ensemble by the way) over natuurlijke make-up removers. Als ik zo iets lees, vraag ik mij dan af of het ook écht werkt. Aangezien ik op deze blog een soort van uitlaatklep heb voor zo’n dingen, lijkt het een ideaal moment om dat even hier uit te testen.

 

In het artikel staan 7 producten die je gewoon in huis kan vinden en die kunnen dienen als een natuurlijke make-up remover in het geval dat eens je zonder zou zitten. Ik koos ervoor om 3 van de 7 alternatieven uit te testen. Op elke foto zie je bovenaan mijn volledige make-uplook, onderaan is enkel de linkerkant met de natuurlijke make-upremover besmeurd, de rechterkant blijft onaangetast. Zo kan je op de tweede foto nog beter zien hoeveel make-up er al dan niet verdwenen is. Let’s try this!

 

Yoghurt

Verwachtingen: Ik denk dat dit experiment met yoghurt zal meevallen. Mijn huidige make-up remover zou een ideale stand-in kunnen zijn voor yoghurt als je de geur niet meerekent.


Realiteit: Ja hoor, ik kon een groot deel van mijn make-up verwijderen met de natuurlijke yoghurt. Het koude product op je huid werkt verfrissend, de geur eerder vreemd. Mascara verwijderen was blijkbaar iets te moeilijk voor mijn watje met yoghurt. Maar hé als je het even geen make-upremover in de buurt hebt, dan is dit wel een best-oké vervanger.

 

 

Melk

Verwachtingen: Ik verwacht van de drie natuurlijke producten het minste van melk. Een erg goede reden heb ik er niet voor moet ik toegeven. Het blijkt zelfs een goed alternatief te zijn wanneer je in het bezit bent van een gevoelige huid en even geen ontschminker in voorraad hebt. Maar toch. Het zal geen spektakel worden denk ik.

Realiteit: Dit gaat zo gemakkelijk. Echt verrassend! Zelfs mijn laagje mascara verdwijnt easy met melk. Ik was dan ook zo ongelofelijk enthousiast dat ik ben vergeten om mijn ene helft onaangetast te laten. Oeps.

 

Olijfolie

Verwachtingen: Eén vettige boel. Do I need to say more? 


Realiteit: Eén vettige boel. Nee, het viel eigenlijk wel mee maar ik gebruik liever geen removers met als hoofdbestanddeel olie. Mascara bleek ook iets te moeilijk voor olijfolie. Nadat ik de ene helft van mijn gezicht had besmeurd met het ding, had ik toch meteen de neiging om mijn make-up op de andere helft van mijn gezicht met een echte make-up remover te voorzien. Een dwang dat niet meteen voorkwam bij melk en yoghurt.

 

Deze experimenten waren zo leuk om te doen! De beste make-up remover ervaring had ik met melk, de minste leuke was die met olie. Waarschijnlijk valt (olijf)olie wel best mee voor mensen die een drogere huid hebben wat bij mij niet meteen het geval is. Hoe dan ook dit weten we nu ook weer voor mochten we dus in iets primitievere / minder voorradige toestanden leven ;).

Advertenties

11 gedachtes over “TESTED / 3 MAKE-UP REMOVERS UIT JE KOELKAST

   • Jenny zegt:

    Dankje! Waterproof is natuurlijk wel altijd een grotere uitdaging voor removers. Dit heb ik getest met: Lash Sensational van Maybelline, Clinique’s High Impact mascara en Power Lash mascara van Model Co. Drie sterke mascara’s maar geen waterproofs dus.. Je maakt me wel benieuwd! Ik zou het eens proberen met melk omdat ik met dat product de beste ervaring had maar natuurlijk kan iets (zoals olie) anders je beter liggen ;). X

    Like

Tell me, wat is jouw reactie op deze post? :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s