UITGROEI WEG EN HIGHLIGHTS ERBIJ ?

Processed with VSCOcam with f2 preset

Hey! Het is, denk ik, sinds mijn eerste blogpost (Cynthia Sylvia Stout Biershampoo van Lush) geleden dat ik mij nog eens focuste op een haarproduct. Toen één van mijn beste vriendinnen me onlangs vertelde dat ik toch eens mijn haar moest kleuren, dacht ik: “Oeps, die uitgroei is toch zichtbaar voor iedereen.”  Ik moest deze vrijdag erg lang wachten op mijn eerstvolgende bus en dus had ik genoeg tijd om twee soorten kleurshampoo’s te kopen. Gewenst resultaat? Mijn uitgroei weg en wat highlights erbij alsjeblieft! 

 

 

Ik ga heel graag naar de kapper maar besef toch dat ik hier even moet op besparen. Ik vertrek in de zomer naar Bloubergstrand (Zuid-Afrika) en zou heel misschien graag daarna nog wat rondreizen (wish wish). Hoe meer money in the pocket, hoe meer kans op dat laatste!  Ik ga daarom wat minder shoppen dan gewoonlijk en bespaar ook op kapperbezoeken. Besparen op uitgaan en mini-citytripjes in eigen land blijven eerlijk gezegd moeilijk. Hoe dan ook, ik kocht onlangs twee verschillende soorten kleurshampoo’s. Eentje om mijn asbruin-iets-uitgroei weg te werken en eentje om mijn al aanwezige highlights nog meer in de kijker te zetten.

 

 

By the way, ik verdeel deze blogpost in twee omdat het

  1. anders waarschijnlijk veel te veel tekst zou zijn voor één blogpost
  2. en omdat ik me dan in elke blogpost kan focussen op één deel. De eerste blogpost focust op het wegwerken van de uitgroei, de ander zal focussen op de highlights.

 

 

Vandaag focus op het minst riskante van de zaak maar ook op het meest dringende: die (insert vloekwoord) uitgroei. Na lang twijfelen koos ik voor de uitgroeiset van Schwarzkopf (voor 6,99 euro bij Kruidvat). 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

In zo’n doosje zit:

  • een gebruiksaanwijzing (met handschoenen binnenin)
  • crèmekleuring
  • ontwikkelemulsie
  • een borsteltje
  • en een plastic bakje om de de twee potjes producten met elkaar te mengen.

 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

Het is heel gemakkelijk om de stappen te volgen. Ze staan zowel op de verpakking als in de handleiding. Je kan het dus wel alleen doen maar eerlijk gezegd was ik wat bang om de achterkant van mijn uitgroei te missen en dus riep ik de hulp in van mijn mamsie. Vraag dus hulp om zeker te zijn dat je geen deel vergeet want een halve uitgroei hebben is nog vreemder dan een ‘gewone’ uitgroei, niet? 

 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Handleiding gelezen en mengsel klaar: check. Handschoenen aan: check. Mama ontpopte zich tot de perfecte DIY-hairstylist en nadat we alles hadden gedaan, zijn we tot volgende conclusies gekomen:

+

Heb je niet veel tijd maar wil je toch van die shitty uitgroei af? Dan is dit wel goed bij een hurray-hurraysituatie. Het mixen duurt niet lang en het kleuren ook niet. Na 10 minuten mag je het allemaal al afspoelen. Wil je een intensere kleur? Dan moet je nog 5 minuten extra wachten en spoel je na 15 minuten het product af. Een korte tijdspanne maar effect heb je wel!

– Het borsteltje is super. Echt gemakkelijk in gebruik en ideaal voor een kleine retouche!

– Ik vind dat sommige kleurshampoo’s erg kunnen jeuken maar met dit product had ik dat probleem niet. Ideaal!

 

 

 

Net te weinig product om een uitgroei volledig weg te werken. Vermijd problemen en koop nog een uitgroeisetje om zeker te zijn!

– De geur was overheersend! Een heel erg sterke geur die niet aangenaam te noemen is.

 

Het resultaat:

Boven: asbruinig-iets uitgroei. Onder: Darkness troef!

Bovenaan: asbruinig-iets uitgroei. Onderaan: Darkness troef! (Sorry voor de slechte kwaliteit van de onderste foto, combo van niet veel daglicht en focus die de weg niet vond tussen al dat donkers!) 

 

 

Ik ben wel over het algemeen wel tevreden met het resultaat. Jammer dat het net iets te weinig was maar goed, dat valt niet zo op. Mijn uitgroei is weg en nu is mijn haar daar erg donker (bijna zwart). Kortom, happy me! See you soon dus XO!

 

 

Advertenties

5 gedachtes over “UITGROEI WEG EN HIGHLIGHTS ERBIJ ?

Tell me, wat is jouw reactie op deze post? :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s